Άγουρο, φρέσκο, πράσινο, πικάντικο
Ενα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αφιλτράριστο, με υψηλές πολυφαινόλες, εξαιρετικά χαμηλής οξύτητας με μοναδικά χαρακτηριστικά χάρη στο τοπικό μικροκλίμα και τη δομή του εδάφους.
Το όμορφο, λαμπερό πράσινο χρώμα του αγουρέλαιου οφείλεται στις χλωροφύλλες του άγουρου καρπού, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το άγουρο λάδι έχει επίσης βιταμίνες, μέταλλα και πολυφαινόλες, που προστατεύουν τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες.
Παράγεται από την ποικιλία "Κορωνέικη" στο χωριό Παρασπόρι της Σητείας, σε ιδιόκτητο ελαιώνα ( 450m υψόμετρο) διατίθεται σε περιορισμένη ποσότητα.
Η συγκομιδή γίνεται στις αρχές Οκτωβρίου με το χέρι, για να μην τραυματίζεται ο καρπός.
Το αγουρέλαιο (χαρακτηρισμένο ως ΠΟΠ Σητείας ) εξάγεται αυθημερόν με ψυχρή έκθλιψη (T<270C) υπό βέλτιστες συνθήκες, καθώς οι ελιές μεταφέρονται το συντομότερο δυνατό στο ελαιουργείο μέσα σε 4-8 ώρες.
Γευτείτε τα μοναδικά χαρακτηριστικά αυτού του εξαιρετικού πρώιμου ελαιόλαδου της Κρήτης!
Η γεύση του είναι πιο πικρή από αυτή του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, και αρκετά πικάντικη, με έντονα φρουτώδη στοιχεία από τα αρώματα της φρεσκοκομμένης άγουρης ελιάς.
Το χρησιμοποιούμε ωμό, για να ωφεληθούμε από τα θρεπτικά συστατικά και να απολαύσουμε τα έντονα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του. Μπορούμε να το προσθέσουμε σε πράσινες σαλάτες, σε οσπριοσαλάτες, σε βραστά και ψητά λαχανικά, σε ψαρικά και θαλασσινά.
Δοκιμάσετε το και ωμό ως τελική πινελιά σε όλα τα πιάτα σας.
Διατίθεται σε:
- Γυάλινη Φιάλη των 500 ml, Κιβώτιο 12 τεμαχίων